+ Fotoalbum +
 

Københavns Middelalder Marked, maj 2018.
I strålende solskin var det tiende gang, man kunne opleve Middelalderforeningen Korsfarerne på Københavns Middelaldermarked. Foreningens medlemmer stod i hovedporten og bød publikum velkommen, de befandt sig i slagmarken under årets ridderturnering, samt havde åben i lejren med udstillinger om hospital, kirke og våben.

Vi takker alle publikummer, aktører og arrangører for et fantastisk arrangement i Valbyparken.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, maj 2018.
Et stort antal publikummer, kunne opleve frivillige formidle historie igennem foredrag, opvisninger, udstillinger og konkurrencer. Dette da de kikkede forbi et solbeskinnet Forårsmarked i Middelalderlandsbyen.

Middelalderforeningen Korsfarerne takker alle publikummer og aktøer som deltog til arrangementet.


Håndværksdage, fra efterår 2017 til forår 2018.
Til årets vinter og forårets håndværksarrangementer har vi fået gennemgået mange ting for at være klar til sæson 2018. De største kræfter har vi lagt i mødeaktiviteter, vedligehold og færdiggørelse af projekter fra sidste år.


Vi ser frem til at komme i gang med sæson 2018.


Forårsbanquet i Middelalderlandsbyen, marts 2018.
Selvom årstiden udeblev, så mødtes korsfarer efter den årlige generalforsamling til Forårsbanquet i Middelalderlandsbyen. Arrangementet er et forsøg på at lave et årligt tilbagevendende madformidlings arrangement, hvor medlemmerne af foreningen laver mad efter middelalderens opskrifter.
Menuen stod stod i år på gås i fruesovs med flødestuvet bladbeder og græskarmos, desserten var brietærte med frugt og druer.


Fastelavn i Middelalderlandsbyen, februar 2018.
Middelalderlandsbyen havde åbnet dørene til årets fastelavnsfest, her blev tilbudt tøndeslagning, fastelavnsboller samt foredrag om middelalderens faste. Korsfarerne hjalp til ved tøndeslagning, skød med blide, samt solgte varm saft og mjød. Et hyggeligt arrangement med glade publikummer og massere af fantasifulde udklædning.


Julemarked i Middelalderlandsbyen, december 2017.
Korsfarernes frivillige stillede op til et særdels velbesøgt julemarked i Middelalderlandsbyen. I mellem trængsel og alarm blev der også tid til skyde julen ind med bliden 'Tykke Laura'.


Middelaldermarked ved Ordrup Bibliotek, september 2017.
Korsfarerne strækker våben for det fantastisk velsmurte arrangement på Ordrup Bibliotek ved kulturarrangementet 'Gentofte Natten'.
Korsfarerne havde udover udstillinger om kirke og våben, flere aktivter i lejren omhandlende tinstøbning, børnelege og formidlende kampshows.


Høstmarked i Middelalderlandsbyen, september 2017.
Det var en strålende sensommerdag, da Middelalderlandsbyens Venner afholdte årets høstmarked. Der blev serveret kaffe og mad, alt imens musikere spillede op i mellem dukketeater, pile flet, tin-støbning og meget mere. Korsfarerne havde stillet op med salg af øl og mjød, samt til affyring af landsbyens krigsmaskine 'Tykke Laura'.


Kalundborg Korsridderfestival, september 2017.
Kalundborgs 850 års jubilæum blev fejret med musik, mad, formidlingsboder samt flotte taler og opsæt.
Korsfarerne støttede op om Kalundborg Museums initiativer, med kampscener og korstogsprædiken, ved et flot opsat middelalder skuespil, som omhandlede grundlæggelsen af Kalundborg.


Rundvisning på Kastellet, august 2017.
På en solbeskinnet sensommer søndag var Korsfarer, sammen med Middelalderlandsbyens Venner, draget på rundvisning på det københavnske citadel 'Kastellet'. Her fortalte 'møllerdrengen' anekdoter, imens han fremviste de smukke gamle bygninger.


Nysted Middelalderfestival, august 2017.
Med udsigt til Ålholm Slot og den gamle bydel, stillede Korsfarerne lejr op bag volden på Nysted Middelalderfestival. Fra lejren udgik vores aktiviteter som et opsæt om den kirkelige domstol, krigere stillede til storslag og ikke mindst så deltog en del medlemmer ved den traditionelle bueskydnings konkurrence.

Middelalderforeningen Korsfarerne ser forventningsfuld frem til 2018, hvor Nysted Middelalderfestival skal fejre deres 10 års jubilæum.


Åbne Weekender i Middelalderlandsbyen - Kamp & Korstog, juli 2017.
I Middelalderlandsbyen i Brøndby kunne man i juli opleve Middelalderforeningen Korsfarerne ved to Åbne Weekend arrangementer.
Andet arrangement var med temaet Kamp & Korstog, publikum kunne opleve udstillinger, seminar og opvisning med middelalderens våben, krigsmaskiner og kamptekniker. Imellem kampene blev også plads væbnerskole for børn, langbue konkurrence, samt foredrag om middelalderens militante munkeordner og den danske deltagelse i korstogsbevægelsen.Middelalder Camping i Middelalderlandsbyen, juli 2017.
Som traditionen byder det havde Middelalderforeningen Korsfarerne og Middelalderlandsbyen i juli åbnet porten til et arrangement med fokus på aktørerne. I hverdagene mellem de to Åbne Weekend arrangementer ulmede campingpladsen af madlavning, håndarbejde og hygge.

Korsfarerne havde igennem hele ugen fokus på byggeriet af en ny krigsmaskine på plænen bag landsbyen. Alle korsfarer hjalp i stort og småt og lagde en fantastisk indsats i projektet, som allerede kunne skydes af sammen med publikum i det efterfølgende Åben Weekend arrangement.


Åbne Weekender i Middelalderlandsbyen - Håndarbejde & Håndværk, juli 2017.
I Middelalderlandsbyen i Brøndby kunne man i juli opleve Middelalderforeningen Korsfarerne ved to Åbne Weekend arrangementer.
Første arrangement var med temaet Håndarbejde & Håndværk, publikum kunne opleve arbejdet med de gamle håndværk som rebslagning, træskæring, ikonmaling, tinstøbning og meget mere. Imellem håndarbejdet blev også plads børneleg, samt foredrag om middelalderens håndværkerlaug og sygepleje.Sankthansaften i Middelalderlandsbyen, juni 2017.
Traditionen tro blev der med mad, bål og båltale fejret sankthansaften i Middelalderlandsbyen. Korsfarerne støttede op om arrangementets fest og dans, samt med vores salgsbod, våbenudstilling og et foredrag omhandlende middelalderens Skt. Hans Kult.


Esrum Middelalderdage, juni 2017.
På de fantastisk solbeskinnet Esrum Middelalderdage, her kunne man møde korsfarerne formidle på 'håndværkstorvet'. I den flot opsatte lejr, kunne man deltage ved tinstøbning og rebslagning, samtidig man kunne få en snak når medlemmerne var i gang med reparation og vedligehold af våben og rustning, uld arbejde og ikon maling.


Kong Menveds Marked, juni 2017.
Ved Kong Menveds Marked kunne man møde korsfarernes 'Kompagni Jylland' formidle væbnerskole for børn og barnlige sjæle, i lejren kunne man får en snak om middelalderens våben og rustning samt om de historiske tekniker bag datidens plantefarvning.


Dronningens Sommertogt til Kalundborg, juni 2017.
Da dronningens sommertogt ankom Kalundborg, stillede Kalundborg Museum med Middelalderforening Dei Gratia og Korsfarerne til et uddrag af et skuespil, som skal opføres senere på året. Skuespillet omhandler de tre brødre Kong Vlademar, Biskop Absalon og Kalundborgs grundlægger Esbern Snarre. Det lykkes skuespillerne at få H.M. Dronningen til at trække på smilebåndet flere gange.

Foto venligst udlånt af Martin Pavón, Kalundborg Museum.


Københavns Middelalder Marked, juni 2017.
Korsfarerne deltog som traditionen byder sig ved Københavns Middelaldermarked. Her kunne medlemmerne mødes i indgangen, ved 'Det Store Middelalderslag', i vores lejr med de åbne udstillinger eller ved vores procession igennem markedspladsen. Tak til alle som kikkede forbi vores arrangement i Valbyparken. .


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, maj 2017.
Vejret var fantastisk til Forårsmarked i Middelalderlandsbyen. Middelalderforeningen Korsfarerne havde opstillet flere salgsboder, udstillinger, samt en bue skydebanen. På besøg var også handelsboder fra Middelalderlandsbyens Venner og Den Sorte Ridder.

I åbningstiden kunne opleves flere opsæt, her i blandt 'Klaske Rotte Festival 2017', foredrag om rebslagning og middelalderens sygdomsbehandling, samt våbenmesterens kampshow og affyring af krigsmaskiner.

Våbenmesterens Kampopvisning

Håndværksdage, fra efterår 2016 til forår 2017.
Til årets vinter og forårets håndværksarrangementer har vi fået gennemgået mange ting for at være klar til sæson 2017. De største kræfter har vi lagt i mødeaktiviteter, bål køkken og korsflag til alle vores telte.
Udover foreningens arrangementer i Middelalderlandsbyen i Brøndby, så har vinteren også budt på håndværksarrangementer både i Jylland og på Lolland-Falster, hvor der er blevet lavet bl.a. udstyr til væbnerskole og kalkmalerier til vores teltkirke.

Vi ser frem til at komme i gang med sæson 2017.


Fastelavn i Middelalderlandsbyen, februar 2017.
Middelalderlandsbyen havde åbnet dørene til årets fastelavnsfest, her blev tilbudt tøndeslagning, fastelavnsboller, varm kakao, snobrød og pølser. Korsfarerne deltog i løjerne i med rebslagning, våbenudstilling, mjødsalg, på bue banen, samt ved at hjælpe til ved tøndeslagning og da børnene skulle lave fastelavnsris. Alt i alt et fantastisk vellykket arrangement med glade publikummer, ansatte og frivillige.


Julefrokost i Gentofte, december 2016.
Ved julefrokosten i 2016, blev holdt fast ved korsfarernes juletraditioner. Alle tog efter Julemarked i Middelalderlandsbyen, til flot juleudsmykket lokaler i Gentofte, hvor medlemmer havde lade sig inspirer af middelaldermad med jule tema. Ved julefrokosten blev ellers hygget med den årlige pakkeleg, mange grin og julegodter.

Vi ser frem til en ny sæson i 2017. God jul og godt nytår til alle.


Julemarked i Middelalderlandsbyen, december 2016.
Korsfarerne deltog selvfølgelig ved det årlige julemarked i Middelalderlandsbyen. Vi havde to salgssteder med henholdsvis vores salgsbod og salg af varm mjød. Medlemmer deltog også bl.a. med foredrag, kampshow, våbenudstilling, samt med julesange i den gamle stavkirke.


Kulturnat Ballerup Kirke, oktober 2016.
For femte år i træk, deltog Middelalderforeningen Korsfarerne ved kulturnats arrangementet ved Ballerup Kirke, i år med tema om abbedissen og mystikeren Hildegard af Bingen. Korsfarerne deltog ved at hjælpe med ringridning, vi lavede rebslagning og vi deltog ved den traditionelle middelalder messe, i den smukke kirken med de utrolig velbevaret kalkmalerier.


Middelaldermarked ved Ordrup Bibliotek , september 2016.
I forbindelse med GentofteNatten og en efterfølgende temauge om Kong Artur, slog Ordrup Bibliotek dørene op til et festligt middelaldermarked i Ordrup Parken. Middelalderforeningen Korsfarerne deltog med de formidlende udstillinger om middelalderens våben og kirke, to kampopsæt, to foredrag om 'virkelighedens' Kong Artur, samt formidling om rebslagning og nålebinding.


Høstmarked i Middelalderlandsbyen, september 2016.
Korsfarer deltog traditionelt ved Høstmarked og Fortællerfestival i Middelalderlandsbyen. Vi havde åben i vores salgsbod og våbenudstilling, samtidig med der i landsbyens stavkirke var opstillet vores kirkeudstilling. Vi deltog også med håndværk og håndarbejde, blide- og bueskydning, ildgøgl, samt med foredrag om klostervæsnets oprindelse.


Europæisk Middelalderfestival i Horsens, august 2016.
Det var endnu engang en storslået begivenhed, da Fængslet i Horsens var baggrund for Europæisk Middelalderfestival.
Korsfarerne deltog som livvagter for borgmesteren i det enorme åbningsoptog, samt med flere opsæt i og omkring den nye middelalderkirke, som var flot indrettet i en gammel gymnastiksal. I vores lejr blev fremvist middelalderlige våben-, hospital- og kirkeudstillinger, samtidig med at der blev brugt spændende råvarer over det opsatte bålkøkken.


Ringsted Middelalderfestival, august 2016.
På Ringsted Middelalderfestival var Korsfarerne tilbage på den gamle lejrplads, blandt de gamle grave ved Sct. Bendts Kirke.
Der blev formildet middelalderens kirke og våben i lejrens udstillinger, samtidig med lejren emmede af hverdagssysler som madlavning og håndarbejde. Korsfarer støttede også op om de lokale opsæt, som i år omhandlende kongelige plovskatter og brodermord.


Nysted Middelalderfestival, august 2016.
Med udsigt til Ålholm Slot og byens gamle havnefront, kunne man, på pladsen bag voldene på årets Nysted Middelalderfestival, finde Middelalderforeningen Korsfarerne. Udover lejrlivet kunne man her finde udstillinger om middelalderens våben, kirke og hospitaler. Korsfarer deltog udover i et opsæt om 'ret og straf', 'det historiske kampslag', samt årets 'bueskydningskonkurrence'.
Vi takker arrangører og publikummer for endnu et velsmurt arrangement i Nysted.


Åbne Weekender i Middelalderlandsbyen - Kamp & Korstog, juli 2016.
Middelalderforeningen Korsfarerne afholdte Åben Weekends arrangement, med temaet 'Kamp & Korstog' i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Publikum kunne opleve spydseminar, bueskydningskonkurrence, våbenudstilling, blide og stavslynge afskydning.
Udover afholdtes foredrag om 'De katolske kirkefædre, Middelalderens klosterordner, Middelalderens korstogsbevægelse samt Pesten i Europa. Samtidig var der åben for publikum på bue skydebanen og i salgsboden.Middelalder Camping i Middelalderlandsbyen, juli 2016.
Middelalderforeningen Korsfarerne afholdte igen i år Middelalder Camping, imellem vores to Åben Weekend arrangementer i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Middelalderaktører mødes og dyrke deres middelalderhobbyer på helt egne præmisser, på en campingplads i de rette middelalderomgivelser.


Åbne Weekender i Middelalderlandsbyen - Håndarbejde & Håndværk, juli 2016.
Middelalderforeningen Korsfarerne afholdte Åben Weekends arrangement, med temaet 'Håndarbejde & Håndværk' i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Publikum kunne opleve arbejde med træskæring, smedning, tinstøbning, forarbejdelse af uld, gøgl og gamle lege, læderarbejde.
Udover afholdtes et foredrag om middelalderens håndværkslaug og så var der åben på bue skydebanen og i salgsboden.Sankthansaften i Middelalderlandsbyen, juni 2016.
Det var en skøn aften, som sluttede med et ordentligt tordenvejr, da Middelalderforeningen Korsfarerne sammen med andre aktører, Middelalderlandsbyens Venner og lokale foreninger og forretningsdrivende, deltog til Sankthansaften i Middelalderlandsbyen. Middelalderforeningen Korsfarerne deltog med at skabe middelalderstemning i byen, samt for buebanen, gøgl og en salgsbod.


Kong Menveds Marked, juni 2016.
For første gang i Middelalderforeningen Korsfarernes historie lykkes at være tilstedeværende på to middelalderfestivaler samtidig. Det skete da Middelalderforeningen Korsfarernes jyske afdeling var på besøg til Kong Menveds Marked, i smukke omgivelser nær Kalø slotsruin, samtidig med resten af middelalderforeningen var til et andet marked ved Esrum Kloster.
Middelalderforeningen Korsfarerne deltog til Kong Menveds Marked med med handlesbod, våbenudstilling, plantefarvning og med massere af middelalder atmosfære i den pænt opsatte lejr.


Esrum Middelalderdage, juni 2016.
Middelalderforeningen Korsfarerne var draget med alskens håndværk, håndarbejde og sysler, til Esrum Middelalderdage. Vejret og stemningen var helt i top i de smukke omgivelser på engen foran de gamle klosterbygninger. Foreningen stod for at formidle plantefarvning, lædersyning, tinstøbning, rebslagning, forarbejdelse af uld, samt nitning af ringbrynje. Udover havde vi vores åbne udstillinger hospital og kirke med i lejren.


Københavns Middelalder Marked, maj 2016.
Middelalderforeningen Korsfarerne deltog som altid ved det stort opsatte marked i Valbyparken. Her fandt man bl.a. foreningens medlemmer i indgangen, med madformidling på det nye bålkøkken, i kamp ved det store middelalder slag, ved kirkelige processioner igennem pladsen, samt ved alle vores åbne lejr udstillinger om hospital, salg, kirke og våben.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, maj 2016.
Middelalderforeningen Korsfarerne formidlede med våben- & rustningsudstilling, rebslagning, salgsbod, kampshow, gøgl, madformidling, etc. da vi traditionelt fik skudt sæsonen i gang til et særdeles solbeskinnet og velbesøgt Forårsmarked Middelalderlandsbyen.


Håndværksdage, fra efterår 2015 til forår 2016.
Til årets vinter og forårets ordinære og ekstraordinære håndværksarrangementer har foreningens medlemmer i år fået lavet mange nørklerier og praktiske ting. Her i blandt kan nævnes teltposer, telt hylder i containeren, korstogsflag og ikke mindst en ny bål ø.

Vi ser frem til at komme i gang med sæson 2016.


Fastelavn i Middelalderlandsbyen, februar 2016.
Med tøndeslagning og fastelavnsboller afholdte Middelalderlandsbyen fastelavns fest. Korsfarerne deltog med bl.a tinstøbning, våbenfremvisning og middelalderhygge blandt fantasifulde udklædninger.
Efter fastelavns arrangementet afholdte middelalderforeningen sin årlige generalforsamling.


Julefrokost i Gentofte, december 2015.
Middelalderforeningen afholdte igen i år sin traditionelle julefrokost. I lokaliteter venligst udlånt og op pyntet på forhånd, spiste vi alskens middelaldermad dygtigt fremstillet af medlemmerne. Den søde julestemning var helt i top, bl.a. ved årlige julepakkeleg hvor de heldige vindere af konkurrencen blev overøst med avispapir og legetøj af forskellige arter.

Vi ser frem til en ny sæson i 2016. God jul og godt nytår til alle.


Julemarked i Middelalderlandsbyen, december 2015.
Til Middelalderlandsbyens julemarked var der mulighed for bl.a. at støbe lys og tin, skyde med bue og pil, handle med salgsboder, samt klappe et får eller holde en ugle. Korsfarerne deltog i middelalderstemningen med dragter, håndværk, mjødsalg, rebslagning og våbenfremvisning.


Kulturnat Ballerup Kirke, oktober 2015.
Igen i år deltog Korsfarerne til Kulturnat i Ballerup kirke hvor der blev lavet skattejagt for over 100 børn, samt budt på mad, kaffe og middelaldermusik.
Ud over korsfarer stod for udlån af en del effekter og at sprede middelalder atmosfære til arrangementet, så deltog foreningen med fremvisning af håndarbejde og våben, kædedans, et lille kampshow, samt procession i kirken til den traditionelle middelalderlige messe.


Høstmarked i Middelalderlandsbyen, september 2015.
Vejret viste sig fra alle nuancer, da Korsfarerne deltog til årets høstmarked og fortællerfestival i Middelalderlandsbyen. Korsfarer stod for mjødbod, håndarbejde, gøgl og helstegt lam, til et hyggeligt arrangement i det ustadige vejr.


Geocaching i Herstedhøje, august 2015.
Med den flotte eftersommer, i området omkring Herstedhøje i Albertslund, deltog Middelalderforeningen Korsfarerne ved et event for 'Geocaching' med middelaldertema. Korsfarer deltog med udstillinger om våben og kirke, samt med opsæt om rebslagning og bueskydning. Alt imens forskellige publikummer var sendt på skattejagt, ved hjælp af koordinater på deres GPS udstyr.


Åbne Weekender i Middelalder Landsbyen, juni til august 2015.
Igennem sommeren har Middelalderforeningen Korsfarerne afholdt fem 'Åben Weekend' arrangementer i Middelalderlandsbyen med temaerne 'Kampdage', ' Uldgarn & Plantefarvning', 'Korsfarerdage', Kongevisit' & 'Håndarbejdsdage'.
Korsfarer har deltaget med kamp, håndværk, hygge og fortællinger i weekenderne, som løb fra juni til august. Middelalderforeningen er stolte og glade for det traditionelle samarbejdet med Middelalderlandsbyen, alle ser vi frem til næste sommer, så vi igen kan sætte liv til arrangementer i Middelalderlandsbyen.


Nysted Middelalderfestival, August 2015.
Traditionelt var Middelalderforeningen Korsfarerne draget til Danmarks sydligste købstad, for at deltage i Nysted Middelalderfestival. I sine smukke omgivelser bag den store jordvold, summede daglige opgaver mellem vores udstillinger om middelalderens våben, kirke og feltlazaret. Udover opsæt om kirkedomstol, i ridderturneringen, samt deltagelse i bueskydningskonkurrencen, deltog Korsfarerne også i år med tinstøbning, samt med et ild bombardement med stavslynger.


Kalundborg Korsridderfestival, juli 2015.
Endnu engang afholdte Kalundborg Museum korsridderfestival, denne gang med lidt vejrstrabadser. Korsfarerne deltog, på ruinen af Esbern Snares Vestborg, med våbenudstilling, stavslynge skydning, samt den normale middelalder atmosfære.


Middelalder Camping i Middelalderlandsbyen, juli 2015.
Middelalderforeningen Korsfarerne inviterede i juli middelalderaktører til en uge på middelalder camping, hvor man sammen med ligesindede dyrkede sin middelalderhobby på helt egne præmisser. Omkring 40 aktører var på besøg i løbet af ugen, hvor vejret varierede fra hedebølge, over stormflod til hård blæst. De forskellige middelaldercampister fik, på trods af det meget omskiftelige vejr, campingpladsen til at emme af håndværk, håndarbejde, madlavning, samt massere af stemning og hygge.


Sankthansaften i Middelalderlandsbyen, juni 2015.
Korsfarer var i Middelalderlandbyen for i samarbejde med Venneforeningen at fejre Sankthansaften. Aftenen gik, rundt om det solbeskinnet gadekær, med god mad, stemningsfuld musik, og en fantastisk stemning.


Esrum Middelalderdage, juni 2015.
Korsfarer var med ved Esrum Middelalderdage, hvor lejren summede af alskens håndarbejde, musik og leg. Ud over de faste udstillinger om våben, kirke og hospital, stod korsfarerne for opsæt om rebslagning, samt et opsæt hvor en vred tiggermunkepøbel prøvede at opildne publikum, til at deltage til de forskellige rebslagninger. Middelalderforeningen Korsfarerne takker alle publikummer, arrangører og andre middelalderaktører, som kikkede forbi lejren og de mange rebslagninger.


Københavns Middelaldermarked, maj 2015.
Københavns Middelaldermarked er altid en af de største begivenheder på året. Middelalderforeningen Korsfarerne deltog i år med en lejr på 10 middelaldertelte og optil 55 aktører.
Korsfarerne stod igen i år i indgangen og modtog de mange gæster. Korsfarer var i år også stort repræsenteret i vores 'kirkelige procession', 'det historiske slag', samt ved præmieoverrækkelsen ved den årlige 'Battle of Nations' konkurrence. Alt dette imens den åbne lejr altid summet af håndarbejdes nørklerier, formidlende udstillinger og konstant madlavning over bålstederne.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, Maj 2015.
Middelalderforeningen Korsfarerne fik for sjette år i træk skudt sæsonen i gang, på en stålende solskins dag, da Middelalderlandsbyen bød indenfor til deres traditionelle Forårsmarked. Korsfarer formidlede både ved våben- & kampudstilling, rebslagning og med mjødsalg.


Håndværksdage, fra efterår 2014 til forår 2015.
Uden for sæson mødtes korsfarer til forskellige håndværksarrangementer, temadage og mødeaktiviteter igennem efterår, vinter og foråret. Vi har på dagene i Landsbyen bl.a. ryddet op, bygget nyt, fået forbehandlet borde, bænke og telte, samt meget, meget mere.
Udover så har medlemmerne nørklet med egne ting og sager, samt fået styrket sammenholdet og netværket i gruppen.
Alt selvfølgelig med den særvanlige middelalderhygge som Middelalderlandsbyen er så kendt for, men i år også både ved arrangementer for medlemmer i Jylland og på Lolland..


Fastelavn i Middelalderlandsbyen, Februar 2015.
Med tøndeslagning, fastelavnsboller og varm kakao, afholdte Middelalderlandsbyen fastelavn. Korsfarerne deltog med børn og barnlige sjæle, til en hyggelig eftermiddag med middelalderhygge blandt fantasifulde udklædninger.


Julefrokost i Gentofte, December 2014.
I år afholdte Korsfarerne vores traditionelle julefrokost i lokaler vi havde lånt i Gentofte. Vi var ca. 25 medlemmer der var mødt op til jule- og middelalderhygge, til et arrangement med massere af mad, drikke og en særdeles god stemning.

Vi ser frem til en ny sæson i 2015. God jul og godt nytår til alle.


Julemarked i Middelalderlandsbyen, December 2014.
Til Middelalderlandsbyens julemarked var der mulighed for bl.a. at støbe lys og tin, samt skyde med bue og flette i pil. Korsfarerne deltog i middelalderstemningen med dragter og håndværk, der blev lavet mad over bålet, opstillet en salgsbod, samt lavet et mindre og spontant kampshow.


Kulturnat Ballerup Kirke, Oktober 2014.
Igen i år deltog Korsfarerne til Kulturnat i Ballerup kirke hvor der blev lavet skattejagt for over 100 børn, samt budt på mad, kaffe og middelaldermusik.
Ud over korsfarer stod for udlån af en del effekter og at sprede middelalder atmosfære til arrangementet, så deltog foreningen med fremvisning af uldarbejde og våben, et lille kampshow samt procession i kirken til den traditionelle middelalderlige messe.


Høstmarked i Middelalderlandsbyen, September 2014.
Det var en solbeskinnet dag, da Middelalderlandsbyen havde budt indenfor, gøgl, historiefortælling og musik, til den årlige Fortæller Festival & Høstmarked.
Korfarerne deltog formidling af medlemmernes håndarbejder, samt en lille salgsbod med den gode honning mjød.


Ringsted Middelalderfestival, August 2014.
Det er altid et fornøjeligt gensyn når Middelalderforeningen Korsfarerne deltager på Ringsted Middelalderfestival.
Festivalen havde i år havde valgt temaet 'Slaget ved Lyndanisse', hvor danneborg efter legenden kom ned fra himmelen, Korsfarerne deltog med et opsæt, hvor estiske krigere angriber bispen i kongelejren, samt selve 'Slaget', hvor mere end 70 aktører deltog.
Foreningen deltog også med vores 'modeshow', hvor vi fremviser og fortæller om dragter og klosterordner, samt vores udstillinger, salgsbod og lejrens middelalder atmosfære, hvor der blev lavet mad over bål og nørklet med diverse håndarbejder.

 
Video fra Ringsted:
Esternes angreb
'Slaget'

Åbne Weekender i Middelalder Landsbyen. Juni til August 2014.
Igennem sommeren har medlemmer af Middelalderforeningen Korsfarerne, organiseret og deltaget som aktører i Middelalderlandsbyens 'Åben Weekend' arrangementer. Korsfarer har deltaget med håndværk, hygge og fortællinger i weekenderne, som løb fra juni til august. Middelalderforeningen er stolte og glade for det traditionelle samarbejdet med landsbyen, alle ser vi frem til næste sommer, så vi igen kan sætte liv til arrangementer i Middelalderlandsbyen.


Nysted Middelalderfestival, August 2014.
For femte år i træk var Middelalderforeningen Korsfarerne draget til Danmarks sydligste købstad for at deltage i Nysted Middelalderfestival. Som altid var festivalen i sine smukke omgivelser, en fantastisk oplevelse med mange besøgende. Med en lejr på 11 telte, bag den store jordvold, summede daglige opgaver mellem vores udstillinger om middelalderens våben, kirke og feltlazaret. Korsfarerne deltog også med opsæt om kirkedomstol, i ridderturneringen, samt i bueskydningskonkurrencen.


Kalundborg Korsridder Festival, 2014.
På ruinen af Esbern Snares Vestborg afholdte Kalundborg Museum en smuk og solbeskinnet Korsridder Festivalen. Korsfarerne deltog med våbenudstilling, salgsbod samt den normale middelalder atmosfære, samtidig med vi assisterede ved væbnerskole, optog, samt korsridder arrangement i Kalundborgs storslående kirke.


Middelaldercamping & Korsfarerdag, Juli 2014.
Det var nogle fantastiske dage på middelaldercamping, som igen i år blev afsluttet med Korsfarerdag, hvor campingpladsens beboere inviterede publikum indenfor, til opsæt, håndværk og god middelalder hygge.
I løbet af 10 dage blev der hyggede, festet, leget i Middelalderlandsbyen. Der blev lavet mad, slået reb og i år kunne vi også indvie vores nye buebane, som blev bygget af medlemmerne under selve arrangementet.
Tusind tak til alle de aktører og publikummer som kikkede forbi Middelaldercamping og Korsfarerdag 2014.


Riddermarked på Esrum Kloster, Juni 2014.
Korsfarerne deltog Riddermarked i Esrum med vores opsæt om pesten i Europa, vores opsæt om rebslagning, samt vore opsæt om munke-, korsridder- og nonneordner. Vi havde som vanligt også vores udstillinger om våben, kirke og hospital, som var fantastisk velbesøgt af et utroligt antal besøgende. Vi takker alle for det fantastiske arrangement, i de smukke og historiske omgivelser i Esrum.


Københavns Middelaldermarked, Juni 2014.
Københavns Middelaldermarked er altid en af de største begivenheder på året. Middelalderforeningen Korsfarerne deltog i år med en lejr på 12 middelaldertelte og optil 40 aktører.
Som altid var det en stor glæde at det er Korsfarere som står i indgangen og modtager de mange gæster, men medlemmerne var i år også stort repræsenteret i vores 'kirkelige procession' samt 'det historiske slag' med både fodsoldater og bueskytter. I lejren summet livet omkring håndarbejdes nørklerier, formidlende udstillinger om hospital, våben og kirke og ikke mindst madlavning over bålstederne.


Håndværksdage, fra efterår 2013 til forår 2014.
Uden for sæson mødtes korsfarer til forskellige håndværksarrangementer, temadage og mødeaktiviteter igennem efterår, vinter og foråret.
Vi har på dagene i Landsbyen bl.a. fået bygget vores borde- og bænkesæt færdige. Vi har lavet våbenstativ, vi har lavet træsværd til salgsboden og meget, meget mere. Udover så har medlemmerne nørklet med egne ting og sager, samt fået styrket sammenholdet og netværket i gruppen. Alt selvfølgelig med den særvanlige middelalderhygge som Middelalderlandsbyen er så kendt for.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, Maj 2014.
Middelalderforeningen Korsfarerne fik skudt sæson 2014 i gang på en stålende solskins dag, da Middelalderlandsbyen bød indenfor til deres traditionelle Forårsmarked i maj.
Korsfarer formidlede, hyggede og nød arrangementet, hvor foreningen også i treenighed med Middelalderlandsbyen og Produktionsskolen i Brøndby var med til at plante træer i landsbyens nye æblelund.


Julefrokost i Gentofte, December 2013.
I år afholdte Korsfarerne vores traditionelle julefrokost i lokaler vi havde lånt i Gentofte. Vi var ca. 20 medlemmer der var mødt op til jule- og middelalderhygge, til et arrangement med massere af mad, drikke og en særdeles god stemning. Vi ser frem til en ny sæson i 2014. God jul og godt nytår til alle.


Kulturnat Ballerup Kirke, Oktober 2013.
Korsfarer hjalp til med middelalderlege, sværdkamp, udstillinger af effekter, da Ballerup Kirke bød indenfor til den årlige kulturnat. Der blev lavet skattejagt for over 100 børn, der blev budt på mad, kaffe, middelalder messe, foredrag om kirken og dens kalkmalerier, samt middelaldermusik.

Tak til alle for et storartet arrangement.


Europærisk Middelalderfestival i Horsens, August 2013.
Det var en storslående begivenhed da Statsfængslet i Horsens i år, var baggrund til Europæisk Middelalderfestival i Horsens.
Middelalderforeningen Korsfarerne deltog i årets festival, med en stort opsat lejr med udstillinger om korstogstidernes kirke, felt lazaret og våben. Lejren var også midtpunkt for alle de daglige sysler som håndarbejde og madlavning.
Rundt om på markedspladsen og i boggårdende, opsatte korsfarerne kirkelige processioner med sang og teater. På kamppladsen deltog et hav af børn, da korsfarerne stillede med børnelege fra gammel tid, samt væbnerskole med træning, ridderslag og slåskampe imod rigtige riddere.


Åbne Weekender i Middelalder Landsbyen. Juni til August 2013.
Igennem sommeren har medlemmer af Middelalderforeningen Korsfarerne, igen i år, deltaget som aktører i Middelalderlandsbyens 'Åben Weekend' arrangementer 2013.
Korsfarer har deltaget med håndværk, hygge og fortællinger i weekenderne, som løb fra juni til august. Middelalderforeningen er stolte og glade for det traditionelle samarbejdet med landsbyen, alle ser vi frem til næste sommer, så vi igen kan sætte liv til Middelalderlandsbyens arrangementer.


Nysted Middelalderfestival, August 2013.
Igen i år var Middelalderforeningen Korsfarerne deltagende i en solbeskinnet Nysted Middelalderfestival. Som altid var festivalen i sine smukke omgivelser, prangede og velorganiseret.
Med en lejr på 9 telte summede håndværk og daglige opgaver mellem vores udstillinger om middelalderens våben, kirke og feltlazaret. Korsfarerne deltog også med opsæt om kirkedomstol, i ridderturneringens bondeoprør, bueskydningskonkurrencen, modeshowet samt spontane opsæt.

Video fra Nysted:

Korsridderbyen Kalundborg - Togtet, Juli 2013.
Som en del af arrangementet ' Da Danmark blev til - fra vikingekonger til valdemarer' lancerede Kalundborg Museum arrangementet 'KorsTOGTET' i forbindelse med at markedsfører byen som 'Korstogsbyen Kalundborg'.
Vikingeskibe fra Vikingeskibs museet i Roskilde kom anløbende hvor Korsfarer deltog i arrangementets store optog og opsæt i Kalundborg Kirke. Efterfølgende formidlede vi middelalderens korstog, ved at være en del af bybilledet samt ved byens 1500tals munkestens hus.


Korsfarerdag i Landsbyen, Juli 2013.
Som traditionen byder det afholdte Middelalderforeningen Korsfarerne for femte år i træk Korsfarerdag i Middelalderlandsbyen. Denne gang kombineret med Middelalder Camping, som havde løbet i ugen op til weekenden.
Aftenen før afholdte vi aktørfest for deltagerene af Middelalder Camping og Korsfarerdag. På Korsfarerdag blev afholdt buekonkurrence hvor man kunne vinde bispens aflad, pestdoktoren var forbi med et optog og foredrag om pesten i middelalderen, landsbytosserne legede lege med oprindelse fra middelalderen, og sidst men ikke mindst var kampshow og blideafskydning.


Middelalder Camping i Landsbyen, Juli 2013.
Middelalderforeningen Korsfarerne inviterede i juli middelalderaktører til en uge på middelalder camping, hvor man sammen med ligesindede dyrkede sin middelalderhobby på helt egne præmisser.
Arrangementet forløb som en bragende succes, omkring 70 aktører var på besøg i løbet af ugen, hvor vejret var fantastisk, samtidig med de forskellige middelaldercampister fik campingpladsen til at emme af håndværk, håndarbejde, mad, samt massere af stemning og hygge.


Riddermarked på Esrum Kloster, Juni 2013.
Korsfarerne er stolte af at havde deltaget for første gang på Riddermarked i Esrum. Temaet var i år munke- & nonneordner.
Middelalderforeningen Korsfarerne deltog bl.a. med vores udstillinger om våben, kirke og hospital, som var fantastisk velbesøgt af et utroligt antal besøgende. Korsfarer deltog udover med bl.a. spontane kamptræning, processions opsæt med Middelalderkoret Aventura, samt i kampshowet om tempelridderne.
Vi takker alle for det fantastiske arrangement, i de smukke og historiske omgivelser i Esrum.Københavns Middelaldermarked, Maj 2013.
Som altid er det korsfarer der byder velkommen i porten på Københavns Middelaldermarked, som i år slog dørene op for en endnu større markedsplads og endnu flere middelalder- og vikingaktører. Korsfarerne deltog med gejstlig optog og med flere deltagere i 'Det Store Slag'. Lejren og udstillingerne, som hele tiden emmede af alt den dejlige mad medlemmer fik tilberedt over bål, var igen i år en formidabel oplevelse.

Video fra KMM:


Taarnby Middelaldermarked, Maj 2013.
På Tårnby Middelaldermarked kunne man møde Korsfarerne med en flot opsat lejr, som konstant var en udstilling om kirke, felt lazaret, bue udstilling og håndværk i alle afskygninger. Samtidig deltog korsfarer i de mange opvisninger om kampshow, kirke domstol, pestdoktoren.


Kamp Show:
Domstol:
Freestyle:

Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, Maj 2013.
Det er altid en fornøjelse at starte sæsonen med et solbeskinnet Forårsmarked i Landsbyen. Korsfarerne deltog, udover middelalderhygge med aktører man ikke har set hele vinteren, i et kampshow formet af kampgruppen, samt ikke mindst en masse praktiske gøremål, som skal være klar inde de store markeder i maj måned.


Kamptræning i Tårnby, vinter & forår 2013.
Hen over vinter og forår har Ridder Alexander trænet korsfarer i sværdkamp, på Tårnby Skole. Træningen er mundet ud i et kampshow, som bl.a. kan ses i til Taarnby Middelaldermarked.


Håndværksdage, vinter & forår 2013.
I løbet af vinter og forår mødtes Korsfarerne til håndværksarrangementer i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Vi har bl.a. afholdt general forsamling, fået renoveret vores borde og bænke, smedet pløkke, lavet træsværd og våbenstativ, gennemgået alt fra køkkenudstyr til telte, deltaget i fotoshot, samt meget meget mere.


Kamptræning i Tårnby, efterår & vinter 2012.
Hen over efterår og vinter har Korsfarerne genoptaget vores kamptræning, dengang i lokaliteter dejlig tæt på Tårnby station.
Vi strækker våben for vores træner Ridder Alexander, og håber at kunne implantere kamp i vores opsæt til næste års middelalder festivaler og markedspladser.


Julefrokost i Gentofte, December 2012.
I år afholdte Korsfarerne vores traditionelle julefrokost i lokaler vi havde lånt i Gentofte. Vi var ca. 20 medlemmer der var mødt op til jule- og middelalderhygge, til et arrangement med massere af mad, drikke og en særdeles god stemning. Vi ser frem til en ny sæson i 2013. God jul og godt nytår til alle.


Håndværksdage, Efterår 2012.
I løbet af efterår og vinter mødtes Korsfarerne til håndværksarrangementer og julemarked i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Vi er bl.a. gået i gang med at renovere vores borde og bænke som , inden næste sæson, trænger til en kærlig omgang.


Kulturnat i Ballerup Kirke, Oktober 2012.
På kulturnatten assisterede korsfarere til Ballerup Kirkes arrangement, hvor børn med leg og skattejagt, blev optaget i munke ridderordnen.
Udover at udlåne en del remedier til arrangementet, så lavede korsfarerne fægtetræning med børnene og ridderne imellem, samt formidlet en masse korstogshistorie til de mange nysgerrige som kom forbi arrangementet i Ballerup.


Høstmarked i Middealderlandsbyen, September 2012.
Efter en måned med mange arrangementer, lykkes det Korsfarerne at møde talstærkt op til Høstmarked i Middelalderlandsbyen i Brøndby. I det fantastiske sensommer vejr, blev i Landsbyen leget, hygget, spist god mad. Korsfarer lavede håndarbejde, håndværk og afholdte foredrag i stavkirken om middelalderens klostervæsen.


Europæisk Middealderfestival i Horsens, August 2012.
Med lejr opsat ved siden af Klosterkirken, var Korsfarerne igen i år at finde på det stort opsatte Europæisk Middelalderfestival i Horsens.
Korsfarerne deltog i arrangørernes store åbnings parade, et tempelridder processions opsæt i gader og stræder, samt et højtideligt tempelridder optagelsesritual i Klosterkirken.
Udover de mange opsæt, så var vores udstillinger med våben, kirke, madlavning og handelsbod vel besøgt, og trods det lidt ustadige vejr, emmede lejeren af den vante middelalderstemning, hvor der er plads til både sjov og seriøs formidling.


Ringsted Middelalderfestival, August 2012.
Med stor fornøjelse og godt sommervejr var Korsfarer igen draget til Ringsted Middelalderfestival. Denne gang for at deltage i 800 års jubilæum for Dronning Dagmars begravelse i Sct. Bendts Kirke.
Vi deltog med Korsfarernes hidtil største lejr med omkring 40 aktører i lejren, hvor vores udstillinger om middelalderkirken, våben og rustning, plantefarvning og tilberedning af festmåltidet var velbesøgt.
Korsfarerne deltog i festivalens stort opsatte show om Dronning Dagmars liv, død og begravelse, hvor vi assisterede ved dronningens dødsscene og ligtog. Udover opførte vi vores opsæt med børneleg i kamparenaen, samt tvangsdåb og eksorcisme af lokale hedninger og åndemanere.
Vi ser frem til 2014, og håber på at vi igen kan være med til at give det middelalderkirkelige islæt på den succesfulde festival i Ringsted.


Åbne Søndage i Middelalderlandsbyen, Sommer 2012.
Middelalderforeningen Korsfarerne er stolte og beæret over det tætte samarbejde med Middelalderlandsbyen i Brøndby. Hen over forår og sommer 2012 har Korsfarerne deltaget massivt i de mange 'Åben Søndags' arrangementer i landsbyen, hvor vi har brugt dagene på formidling, mødeaktiviteter, håndarbejde og frem for alt, en masse middelalderhygge.
Fotos fra de mange forskellige arrangementer er her blevet samlet i samme fotoalbum.


Nysted Middelalderfestival, August 2012.
Korsfarerne var som traditionen byder sig draget til Nysted Middelalderfestival første weekend i august, endnu engang en fantastisk velorganiseret festival, med den smukke udsigt over Ålholm Slot og Nysteds havn.
Vi deltog med vores otte telts store lejr, hvor vi husede alt fra 30 medlemmer, udstillinger om våben, kirke, salgsbod og hospital, samt oversejl, bordebænke og flere bål steder, hvor der blev lavet massere af håndarbejde, som eksempelvis opfyringsvampe og garnfarvning på planter og eksotiske insekter.
På festivalen deltog vi med et opsæt om kirke ret, i børnenes væbnerskole, pestdoktoren, samt riddershowet som bondeoprører.


Korsfarerdag i Middelalderlandsbyen, Juli 2012.
For fjerde år i træk afholde Middelalderforeningen Korsfarerne i samarbejde med Middelalderlandsbyen i Brøndby dørene åben for en solbeskinnet dag med foredrag, bueskydningskonkurrence, korsfarer procession og modeshow, gøgl og leg, samt det traditionelle kampshow. Landsbyen emmede af liv, håndarbejde og formidling, samt i omegnen af 55 aktører. Middelalderforeningen Korsfarerne takker alle aktører, landsbyens beboere, samt publikummer for den store opbakning bag Korsfarerdag 2012, og håber at se alle igen i 2013.


Kalundborg som Korsridderbyen, Juli 2012.
I samarbejde med Kalundborg Museum var Korsfarerne igen taget til Kalundborg, til endnu et arrangement, hovedsagligt for engelske turister. Denne gang formidlede vi middelalderens danske korstog fra 'Stenhuset', en 1400tals bygning i Kalundborgs charmerende gamle bydel.


Kalundborg som Korsridderbyen, Juni 2012.
Som led i at markedsføre Kalundborg som Korsridderby, deltog Korsfarerne, i samarbejde med Kalundborg Museum, i et arrangement, hvor vi hovedsagligt for engelske turister, formidlede middelalderens danske korstog i de områder, som de på krydstogt, lige havde rejst igennem.
Korsfarerne ser frem til vores næste arrangement i Kalundborg, som løber af staben 02 & 03 Juli 2012, denne gang i Kalundborgs ældste hus.


Pilgrims Skoletjeneste, Juni 2012.
For at bistå Middelalderlandsbyen i Brøndby, i deres undervisning af op imod hundrede sjetteklasses skoleelever, deltog Korsfarerne, over tre gode dage, med foredrag om middelalderens pilgrime og korstog, nonner og munkes undervisning om myter, helbred og sygdom, samt korsriddernes undervisning i dyst på styrke, mod, balance og hurtighed. Undervisningen forgik med korsfarnes kirkelige atmosfære, i Middelalderlandsbyens idyl, alt med et gennemløbende tema om datidens pilgrimsrejser.


Københavns Middelalder Marked, Maj 2012.
Som altid var Korsfarerne at finde i indgangen til Københavns Middelaldermarked i pinsen. Markedspladsen er traditionelt stor, pompøs og pragtfuld, med ridderturneringer, kamparena, gøglerplads, alt imens der mangfoldigt bliver handlet og formidlet i de mange arbejdende boder.
Sammen med medlemmers håndarbejde, plantefarvning og madlavning over bål køkken, kunne vi sammen med våben- og kirkeudstillingerne, i år præsenter hospitalsudstilling for første gang. Udover deltog Korsfarer i det historiske slag, et indslag med pestdoktoren, et indslag med vores kirkelige prosession.
Vi glæder os allerede til Københavns Middelalder Marked igen i 2013, hvor Korsfarerne som altid vil byde publikum og aktører velkommen i indgangen.


Tårnby Middelaldermarked, Maj 2012.
Middelalderforeningen Korsfarerne besøgte Taarnby Middelaldermarked som årets første flere dags marked. Vi fik fremvist buer, pile og armbrøst, vi fik udstillet vores feltkirke og riddernes rustninger og våben, vi fik gået vores gejstlige prosession med bispens skøn sang og medlemmernes fantastiske kostumer, ikke mindst var det en fantastisk oplevelse, og glædeligt at se korsfarer, andre aktører, samt publikum til et fantastisk og hyggeligt arrangement.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, Maj 2012.
Efter nogle af korsfarerne havde gået en 14 km. pilgrimsfærd fra Amager Fælled til Brøndby, mødtes korsfarer til Forårsmarked en solbeskinnet dag i Middelalderlandsbyen. Her deltog vi som aktører, samt fik slået foreningens ny indkøbte telt op for første gang.


Håndværksdage, Vinter & Forår 2012.
Igennem senvinter og forår har Korsfarerne mødtes til fire håndværkslaugsdage i Landsbyen i Brøndby. Arrangementerne har været vel besøgt af korsfarer, som alle har brugt dagende til at nørkle med egne middelalder ting og dragter, samt lavet ting og objekter til brug for vores fælles lejr og salgsbod.


Julehygge, December 2011.
Korsfarer mødtes i Middelalderlandsbyen til lidt julehygge. Hurtigt sprede middelalderhygge sig, samtidig med der blev serveret et overordentligt overdådige julemåltid, med alt hvad det tilhøre. Et hyggeligt gensyn og et godt klap på skulderen til alle, for en fantastisk sæson 2011.


Julemarked i Middelalderlandsbyen, December 2011.
Korsfarer fik arbejdet med plantefarve, skindlamper, smedning af kirurgsæt, nålebinding, samt middelalderhygget, til en kombineret dag for Håndværkerlauget og Julemarked i Middelalderlandsbyen. Selvom det var koldt, så glemte man det i det gode selskab, med den varme suppe, samt med dans og sang i kirken.


Håndværksdag, November 2011.
Korsfarerne var stort repræsenteret da vi til Middelalderlandsbyens håndværkerlaugs arrangement i Brøndby, mødtes for at hygge, afholde klubmøde, men hovedsageligt for at lave skindlamper til brug i vores lejr til næste sæson, som det lykkes næsten at færdiggøre fire af.
Stor tak til Landsbyen for at vi nu i foreningen kan bruge landsbyen og håndværkerlauget, til at strukturer vores egne opgaver.


Høstmarked i Middelalderlandsbyen, September 2011.
Korsfarerne var flot mødt op til landsbyens høstmarked, dagen blev brugt til at hygge med landsbyens netværk, samt med at sætte liv til arrangementet, ved at benytte de forskellige huse som værksted for medlemmers håndarbejde. Vi er efter aftale med landsbyen, begyndt at bruge landsbyen, dens arrangementer, lokaler, værksteder osv. som base for foreningen.


Europæisk Middelalder Festival i Horsens, August 2011
Kirkeklokker, afladsbreve og munkekor - troen på Gud og frygten for djævlen og dommedag. I år satte Europæisk Middelalder Festival i Horsens fokus på Kirker, Klostre og Kristendom i middelalderen. Korsfarerne deltog med vores lejrudstillinger, spontan opsæt med skapretter og pestdoktor, samt med programplanlagte optagelsesritualer for Tempelherreordenen.


Nysted Middelalderfestival, August 2011.
Korsfarerne drog igen i år til Nysted Middelalderfestival. Festivalen var godt besøgt, programmet mangfoldigt og meget velsmurt. Korsfarernes lejr havde udstillinger med feltkirken, våben, håndværk, vi deltog med gejstligt optog, bue konkurrence, kampshow, det store ridderslag af Jan Gintberg, samtidig med vi også for første gang kunne præsenterer pestdoktoren.
Korsfarerne sender en stor tak til besøgende, gæster, arrangører for det storslået arrangement i Nysted 2011.


Korsfarerdag i Middelalderlandsbyen, Juli 2011.
Korsfarerne er stolte af arrangement Korsfarerdag 2011, hvor der igen i solbeskinnet dage, var fest, musik, håndværk, våben, kamp, krigsmaskiner og meget, meget mere. Foreningen takker venner, aktører, landsbyen og selvfølgelig publikum, for vi igen i år kunne afholde vores temadag med utrolig gejst og imødekommenhed fra alle.


Københavns Middelaldermarked, Juni 2011.
Med måske årets største middelalderevent, bød Københavns Middelaldermarked på massere af oplevelser. Korsfarerne stillede med en syv telt stor lejr og med omkring tredive aktører, da vi var flest. Tiden blev brugt til utrolig mange aktiviteter fra at byde gæsterne velkommen i indgangen, kampshows, madlavning over foreningens nye bål køkken, til de vante udstillinger og den evige summen af håndarbejde, hygge og middelalder snak.
Foreningen Korsfarerne takker alle publikummer, arrangører og aktører, som kikkede forbi eller gæstede vores lejr, i de solbeskinnede pinsedage i Valby Parken.


Taarnby Middelaldermarked, Maj 2011.
Årets første arrangement på Tårnby på Amager var en fantastisk start på sæsonen, til et fantastisk velarrangeret og velbesøgt marked, hvor vi også fik vi besøg af venskabsgruppen Vita Vulgaris.
Vi deltog med en stort opsat lejr, som emmede af håndarbejde og den vante middelalderhygge. Korsfarerne stod for optog med bl.a. tvangsdåb, religiøse påtaler og salmer, flere medlemmer stillede sig også til rådighed for arrangementets kampopvisninger.


Håndværksdag, Marts 2011.
Korsfarer mødtes på Amager for at arbejde på udstyr som skal være klar til sæson 2011. Der blev lavet nåle binding, lædersko og skjolde. Udover håndværket, så blev dagen brugt på at afholde et bestyrelsesmøde, samt på at sælge og købe brugt udstyr. Det blev en god dag hvor da i mellem alle gøremål, blev god plads til den velkendte middelalderhygge.


Julehygge, December 2010.
Korsfarerne samlede sig på Amager, til lidt julehygge. Snakken falde på vores præstationer fra sidste år, vores visioner for næste år, samt alt muligt og umuligt. Den sædvanlige middelalderhygge sprede sig hurtigt, sammen med et overdådige julemåltid. Et fantastisk gensyn i en tid hvor miljøet er lidt i vinterhi.


Ringsted Middelalderfestival, August 2010.
Det kongelige bryllup mellem Kong Knud d.6 og hans liden Gertrud var i år rammen om Ringsted Middelalderfestival. Korsfarerne indfandt sig på den flot udpeget plads, mellem gravende ved siden af Skt. Bendt Kirke, for at fejre det kongelige brylluppet, som behørigt havde samlet riddere, købmænd, samt skønjomfruer fra nær og fjern.
Arrangementet var storslået, vores lejr summede af liv nær den store gryde med plantefarvning, korsriddernes våben udstilling, vores felt kirke og salgs bod, samt vel nok det største antal besøgende vi har prøvet der kikkede forbi vores korsfare lejr.


Nysted Middelalderfestival, August 2010.
Korsfarerne drog til den sydligste købstad i landet, for at deltage i Nysted Middelalderfestival. I de skønne omgivelser og med Ålholm Slot i baggrunden, bød festivalen på et utroligt godt og velkørende arrangement. Korsfarerne deltog i fakkeloptog, kirkegang, våbenudstilling, salgs bod, feltkirke og med stor interesse fra publikum, blev der også farvet stof i den store sorte gryde.


Korsfaredag i Middelalderlandsbyen, Juli 2010.
Med en hedebølge der let kunne få tankerne hen på det hellige land, åbnede Middelalderlandsbyen i samarbejde med Korsfarerne igen i år dørene, til to fantastiske dage, med fokus på aktør netværk om lørdagen, samt middelalderens korstog og romerskkatolske militærordner om søndagen. Vi deltog op imod 35 aktører fra landsbyen og de mange forskellige københavnske middelalder foreninger og grupper.
Korsfarerne sender en stor tak til landsbyen for det stabile samarbejde, samt en stor tak til alle aktører og publikummer der kikkede forbi arrangementet.


Æbelholt Klostermarked, Juni 2010.
I samarbejde med vores venskabsgruppe Moria, var Korsfarerne draget til ruinen af Skt. Wilhelms gamle kloster Æbelholt, nær Hillerød. Trods det noget ustadige vejr, så var det et par fantastisk hyggelige dage, hvor vi spiste mad på middelaldervis, deltog i optog, gudstjeneste, samt havde åben i både salgs bod, våbenudstilling og feltkirke.


Københavns Middelaldermarked, Maj 2010.
Med gæster fra nær og fjern, bl.a. fra vores venskabsgruppe Moria, var korsfarerne i pinsen, endnu engang draget til Københavns Middelaldermarked. Som traditionen byder det, stod vi i indgangen, for at kikkede billetter, armbånd og stempler på de mange besøgende. Samtidig fik vi stablet en rigtig god og arbejdsom lejr sammen, som konstant summede at liv. I lejren blev lavet mad, håndværk og fremvist riddernes våben og rustninger. Korsfarerne kunne også for første gang fremvise den nye feltkirke, hvorfra der udgik både et opsat middelalder bryllup, samt en middelalderlig dåb.
Korsfarerne siger tak til alle besøgende, venner og gæster der kikkede forbi årets første korsfare arrangement. Ikke mindst et stort tak til arrangørerne af det københavnske middelaldermarked for endnu et fantastisk arrangement.


Håndværksdag, Maj 2010.
På en åben søndag i Brøndby Middelalderlandsby, mødtes korsfarerne til en kombineret håndværksdag og arrangement. Udover at tage hul på vores projekt med at bygge et bål køkken, med hjælp fra sort smeden og forenings vennen Tjalfe Ravn, brugte medlemmer tid på det åbne arrangement, samt på at fejre et medlems runde fødselsdag. Endnu en god forårsdag tilbragt på den københavnske vestegn.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, Maj 2010.
Fem korsfare kikkede forbi Middelalderlandsbyen i Brøndby til forårsmarkedet. Udover det glade landsbyliv, så benyttede landsbyen lejligheden til at indvie deres nye klosterhave, samt de imponerende nye lysekroner til landsbyens kirke.


Håndværksdag, April 2010.
Korsfare mødtes til en håndværksdag i et rummeligt og hyggeligt baggårdsmiljø på Christianshavn. Her klargjorde vi foreningens telt med en gennemgang af barduner og pløkstropper, så vi er klar til næste sæson. På sædvanlige manere lykkes det os også at finde tid mellem arbejdsopgaver, til at hygge med middelalder og forenings snak, samt til at spise grillpølser.


Håndværksdag, Marts 2010.
I starten af året, imens vi venter på næste sæson, har vi afholdt et par håndværksdage og aftner. Vi har arbejdet hovedsagelig på at bygge skjolde til foreningens medlemmer, men vi har også fået lavet en del rosenkranse til videresalg, samt nået en del andre småting. Udover håndværket, så fik vi oven i købet hygget en masse, samt spist hjemmebag.


Julehygge, December 2009.
Korsfarerne afholdte i December en god omgang julehygge for medlemmer af foreningen.
Vi startede dagen til julemarked i Brøndby Middelalderlandsby, hvor det nye kirketårn blev indviet. Som overraskelse blev der i landsbyen serveret "korskage" til de fremmødte aktører og publikummer, i anledningen af foreningens 1 års fødselsdag lidt tid i forvejen.
Efterfølgende drog korsfarerne til Amager, hvor vi afholdt en fantastisk julefrokost, med alt hvad det tilhøre af sild, steg og julegodter.


Kong Valdemars Gæstebud i Ringsted, August 2009.
I enestående omgivelser rundt om Skt. Bendts Kirke i Ringsted, afholdte Historiens Hus genopsætningen af Kong Valdemars Gæstebud, hvor Kong Valdemar den Store indsætter sin søn Knud som arvtager af kongetitlen, samtidig med Valdemar får sin far Knud Lavard helgengjort og skrinlagt.
Korsfarerne var draget dertil for at deltage i festlighederne, og fik tildelt en særdeles god lejrplads, lige ved siden af kirken. Vi havde overordentligt mange besøgende forbi korsfarelejren, og det lykkes os at fremstå rigtig flot, med det gejstlige udtryk i vores lejrplads, salgs bod, og våbenudstilling.


Korsfaredag i Middelalderlandsbyen, August 2009.
Korsfarerne stod i spidsen for Middelalderlandsbyens søndags arrangement om korstog og romerskkatolske klosterordner.
Vi havde inviteret aktører fra København og omegn, til et par dage med middelalder branket, position, foredrag, våben og kamp fremvisning, samt affyring af landsbyens blide. I blandt de besøgende var middelalderforeningerne Omni Varietas, Moria og Fleron, samt en del enkeltstående aktører, repræsentanter for andre foreninger og middelalderlandsbyens beboere.


Riddertid på Ulvsborg, Juli 2009.
Ulvsborgs herremand havde inviteret både danske og tyske gøglere, handlende og korsfare, til hans befæstet stormandsgård ved Lammefjorden.
Udover at hjælpe med at nedkæmpe saksiske soldater, forklædte som hedenske vendere, så bragte vi også vores fortrinlige købmandshandel, hvorfra vi solgte goder fra munkenes klostre og eksotiske steder i verden.
Maden var fortræffelig, musikken fantastisk og humøret var højt. Alt dette sprede en fantastisk middelalder stemning, sammen med den velkendte duft af træ, tjære og bålenes røg.


Kirkedag i Middelalderlandsbyen, Juli 2009.
En munk, en ordensridder & en hospitalssøster drog til Brøndby Middelalderlandsby, hvor en franciskaner munk havde inviteret korsfarerne til kirkedag. Udover højt filosofiske diskussioner og debatter, så assisterede korsfarerne grå broderen i hans kirkelige handlinger, på endnu en fantastisk og solbeskinnet søndag i Brøndby.


Vordingborg Kulturnat, Juni 2009.
Vi indtog den gamle borgruin i Vordingborg, som led i et kulturnats arrangement. Korsfarerne mødtes her med vores venner fra middelalderforeningen Vor Valdemar, og trods det noget ustadige vejr, så hyggede vi os med madlavning over bål, vores salgs bod, og en utrolig solnedgang over den lokale kirke.


Københavns Middelalder Marked, Maj 2009.
Korsfarerne var i pinsen taget til Københavns Middelalder Marked, hvor vi for første gang skulle indgå i et flere dages marked, med alt hvad det indebære. I åbningstiden stod korsfare i indgangen til pladsen, samtidig med at lejren summet af madlavning, fremvisning af udstyr, deltagelse af det store kampshow, samt salg af bl.a. urter og te fra salgs boden.
Turen var en succes over alt forventning, vores bod og lejrplads tog sig overordentligt godt ud, samtidig med lejren hurtigt blev et sted hvor andre aktører mødtes til en snak og hygge, ofte til langt ud på aftenen.


KMM - Arbejdsdag i Hedehusene, Maj 2009.
Vi var taget til Hedehusene for at give en hjælpende hånd til arrangørerne af Københavns Middelalder Marked. Samtidig med vi arbejdede for det københavnske marked, så fik vi også klargjort foreningens nye telt, samt hygget en hel del på det idylliske landsted, med alle de elektriske maskiner.


Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, Maj 2009.
Det var blevet tid til foreningens første marked, generalprøven stod i Brøndby Middelalderlandsby, to solbeskinnet dage først i Maj. Forårsmarkedet var særdeles vellykket, der var massere af besøgende som kikkede forbi korsfarerne, der selvfølgelig havde taget opstilling nær byens kirke, hvor vi trænede en hel del sværdkamp, fremvist middelalderens udstyr, samt lavet mad og en del håndværk.


Middelalderlandsbyen, Januar 2009.
Vi var i januar 2009 en tur ude og besøge Middelalderlandsbyen i Brøndby.
Turens formål, udover den sædvanlige middelalderhygge, var at få taget en masse fotos, til brug i vores arbejde med at lave promovering af vores forening. På dagen blev taget over 150 billeder, her har vi udvalgt en god samling, som repræsentere et godt udvalg af de mange fotos.


Tøjhusmuseet i København, Oktober 2008.
Ideen om at danne en middelalder reenactment forening, som skulle tage udgangspunkt i de gejstlige samfund og ordner, opstod så småt, til et hyggeligt mad arrangement, hvor det lykkes folk fra nær og fjern, at holde gejsten oppe, på trods af dårlige odds. Foreningen har venligst lånt disse fotos, med tilladelse af www.tjalferavn.dk+ Middelalder Foreningen Korsfarerne +