E-Mail
Web
Facebook
YouTube
Translate
-
Middelalderforeningen Korsfarerne
-

FACEBOOK
-

YOUTUBE
Foreningens YouTube kanal

FORENINGEN
Foreningens formål
Hjemmesideopdateringer

FOTOALBUM

MEDLEMMER
Organisation
Medlemmer
Bliv medlem
Støttemedlemmer

KALENDER
Arrangementer
Håndværksdage
Klub - og bestyrelsesmøder
Generalforsamling

LINKS
Middelalderlandsbyen i Brøndby
Samarbejdspartnere

KONTAKT
Kontaktinformation
Tilhørsforhold
Facebook


FOTOALBUM 2009
-
-
-

Julemarked i Middelalderlandsbyen & Julehygge, december 2009.

Korsfarerne afholdte i December en god omgang julehygge for medlemmer af foreningen.

Vi startede dagen til julemarked i Brøndby Middelalderlandsby, hvor det nye kirketårn blev indviet. Som overraskelse blev der i landsbyen serveret "korskage" til de fremmødte aktører og publikummer, i anledningen af foreningens 1 års fødselsdag lidt tid i forvejen.

Efterfølgende drog korsfarerne til Amager, hvor vi afholdt en fantastisk julefrokost, med alt hvad det tilhøre af sild, steg og julegodter.

FOTO ALBUM

Kong Valdemars Gæstebud i Ringsted, august 2009.

I enestående omgivelser rundt om Skt. Bendts Kirke i Ringsted, afholdte Historiens Hus genopsætningen af Kong Valdemars Gæstebud, hvor Kong Valdemar den Store indsætter sin søn Knud som arvtager af kongetitlen, samtidig med Valdemar får sin far Knud Lavard helgengjort og skrinlagt.

Korsfarerne var draget dertil for at deltage i festlighederne, og fik tildelt en særdeles god lejrplads, lige ved siden af kirken. Vi havde overordentligt mange besøgende forbi korsfarelejren, og det lykkes os at fremstå rigtig flot, med det gejstlige udtryk i vores lejrplads, salgs bod, og våbenudstilling.

FOTO ALBUM

Korsfarerdag i Middelalderlandsbyen, august 2009.

Korsfarerne stod i spidsen for Middelalderlandsbyens søndags arrangement om korstog og romerskkatolske klosterordner.

Vi havde inviteret aktører fra København og omegn, til et par dage med middelalder branket, position, foredrag, våben og kamp fremvisning, samt affyring af landsbyens blide. I blandt de besøgende var middelalderforeningerne Omni Varietas, Moria og Fleron, samt en del enkeltstående aktører, repræsentanter for andre foreninger og middelalderlandsbyens beboere.

FOTO ALBUM

Riddertid på Ulvsborg, juli 2009.

Ulvsborgs herremand havde inviteret både danske og tyske gøglere, handlende og korsfare, til hans befæstet stormandsgård ved Lammefjorden.
Udover at hjælpe med at nedkæmpe saksiske soldater, forklædte som hedenske vendere, så bragte vi også vores fortrinlige købmandshandel, hvorfra vi solgte goder fra munkenes klostre og eksotiske steder i verden.

Maden var fortræffelig, musikken fantastisk og humøret var højt. Alt dette sprede en fantastisk middelalder stemning, sammen med den velkendte duft af træ, tjære og bålenes røg.

FOTO ALBUM

Kirkedag i Middelalderlandsbyen, juli 2009.

En munk, en ordensridder & en hospitalssøster drog til Brøndby Middelalderlandsby, hvor en franciskaner munk havde inviteret korsfarerne til kirkedag.

Udover højt filosofiske diskussioner og debatter, så assisterede korsfarerne grå broderen i hans kirkelige handlinger, på endnu en fantastisk og solbeskinnet søndag i Brøndby.

FOTO ALBUM

Vordingborg Kulturnat, juni 2009.

Vi indtog den gamle borgruin i Vordingborg, som led i et kulturnats arrangement.

Korsfarerne mødtes her med vores venner fra middelalderforeningen Vor Valdemar, og trods det noget ustadige vejr, så hyggede vi os med madlavning over bål, vores salgs bod, og en utrolig solnedgang over den lokale kirke.

FOTO ALBUM

Københavns Middelalder Marked, maj 2009.

Korsfarerne var i pinsen taget til Københavns Middelalder Marked, hvor vi for første gang skulle indgå i et flere dages marked, med alt hvad det indebære. I åbningstiden stod korsfare i indgangen til pladsen, samtidig med at lejren summet af madlavning, fremvisning af udstyr, deltagelse af det store kampshow, samt salg af bl.a. urter og te fra salgs boden.

Turen var en succes over alt forventning, vores bod og lejrplads tog sig overordentligt godt ud, samtidig med lejren hurtigt blev et sted hvor andre aktører mødtes til en snak og hygge.

FOTO ALBUM

KMM - Arbejdsdag i Hedehusene, maj 2009.

Vi var taget til Hedehusene for at give en hjælpende hånd til arrangørerne af Københavns Middelalder Marked.

Samtidig med vi arbejdede for det københavnske marked, så fik vi også klargjort foreningens nye telt, samt hygget en hel del på det idylliske landsted, med alle de elektriske maskiner.

FOTO ALBUM

Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, maj 2009.

Det var blevet tid til foreningens første marked, generalprøven stod i Brøndby Middelalderlandsby, to solbeskinnet dage først i Maj.

Forårsmarkedet var særdeles vellykket, der var massere af besøgende som kikkede forbi korsfarerne, der selvfølgelig havde taget opstilling nær byens kirke, hvor vi trænede en hel del sværdkamp, fremvist middelalderens udstyr, samt lavet mad og en del håndværk.

FOTO ALBUM

Forårsmarked i Middelalderlandsbyen, maj 2009.

Vi var i januar 2009 en tur ude og besøge Middelalderlandsbyen i Brøndby.

Turens formål, udover den sædvanlige middelalderhygge, var at få taget en masse fotos, til brug i vores arbejde med at lave promovering af vores forening. På dagen blev taget over 150 billeder, her har vi udvalgt en god samling, som repræsentere et godt udvalg af de mange fotos.

FOTO ALBUM

Tøjhusmuseet i København, oktober 2008.

Ideen om at danne en middelalder reenactment forening, som skulle tage udgangspunkt i de gejstlige samfund og ordner, opstod så småt, til et hyggeligt mad arrangement.

Her det lykkes folk fra nær og fjern, at holde gejsten oppe, på trods af dårlige odds.

FOTO ALBUM

Flere fotoalbums.
-
-
-

+ KORSFARERNE +