E-Mail
Web
Facebook
YouTube
Translate
-
Middelalderforeningen Korsfarerne
-

FACEBOOK
-

YOUTUBE
Foreningens YouTube kanal

FORENINGEN
Foreningens formål
Hjemmesideopdateringer

FOTOALBUM

MEDLEMMER
Organisation
Medlemmer
Bliv medlem
Støttemedlemmer

KALENDER
Arrangementer
Håndværksdage
Klub - og bestyrelsesmøder
Generalforsamling

LINKS
Middelalderlandsbyen i Brøndby
Samarbejdspartnere

KONTAKT
Kontaktinformation
Tilhørsforhold
Facebook


FOTOALBUM 2023
-
-
-

Kalundborg Middelalderfestival, august 2023

Korsfarerne deltog i år ved den flot opsatte middelalderfestival i højbyen i Kalundborg. Fem gange på festivalens tre dage optrådte korsfarerne med vores show om middelalderens våben og kampteknikker, dette på scenen foran Kalundborgs enestående kirke.

Imellem shows kunne publikum besøge korsfarernes lejr, opsat blandt ruiner og voldanlæg, på Kalundborgs Vestborg. Her kunne de mange besøgende opleve korsfarernes udstillinger om middelalderens våben, madlavning og kirke.

FOTO ALBUM


Institutions formidling, Hillerød og Vallensbæk 2023

Medlemmer af Korsfarerne har i juli været på besøg hos Levuk i Hillerød, samt til Middelalderuge på Egholmskolen i Vallensbæk. Levuk er en ungdomsklub for unge med handicap. Middelalderuge på Egholmskolen er en temauge for SFO børn i Vallensbæk.

Begge steder blev korsfarerne modtaget med begejstring, da vi fremviste hug test med skarpe middelaldersværd, samt en udstilling med museums kopier af virkelige middelaldervåben og rustning.

FOTO ALBUM


Middelalder Camping, Brøndby Middelalderlandsby 2023

Korsfarerne har igen i år haft en fantastisk hyggelig Middelalder Camping, dette som altid i Brøndby Middelalderlandsby.

Vi fik over fire dage netværket, hygget, lavet håndarbejde og håndteret våben. Ikke mindst blev der tilberedt mad over bål, hvor menuen blandt andet bød på: indbagte ørreder, kylling i øl, pandekager og afdryppet yoghurt med honning og frugt.

FOTO ALBUM


Undersøgelse af spydspidser, København 2023

Korsfarerne og Ildsmeden mødes i dag, dette for at afslutte vores 'sværd projekt' over en tår champagne. Projektet har medført en masse ny viden, våben til Korsfarernes våbenudstilling, våbenhistoriske artikler, samt en YouTube video.

Samtidig skød vi vores næste projekt i gang, dette med en undersøgelse af originale jern- og middelalder spydspidser. Forhåbentlig kan replikaer af spydspidserne ses i Korsfarernes våbenudstilling i løbet af 2024.

Sidst med ikke mindst så fik Ildsmeden, som stor tak for samarbejdet, overrakt spiselige smedeværktøjer. Vi håber ikke det går for hårdt ud over smedens tænder :)

FOTO ALBUM


Sankthansaften i Middelalderlandsbyen

Det var med en vis ærefrygt, da Middelalderforeningen Korsfarerne deltog ved Sankthansaften i Middelalderlandsbyen. Det var nemlig samtidig en fejring af Middelalderlandsbyens 25 års jubilæum, og mange som engang havde Middelalderlandsbyen som omdrejningspunkt for deres hverdag, var mødt op for at fejre begivenhederne.

Korsfarerne deltog med en salgsbod og en våbenudstilling, men også et foredrag om middelalderens Skt. Hans brødre og deres klosterorden, samt en opvisning af kampteknikker.

FOTO ALBUM


Krigshistorisk Festival

Da Oplevelsescenter Vestvolden igen i år åbnede dørene på Krigshistorisk Festival, kunne man finde Middelalderforeningen Korsfarerne ved årstallet 1219. Dette på den krigshistoriske tidslinje langs Vestvolden i Rødovre, som fremviste våben fra helt tilbage fra romersk jernalder, helt frem til koldkrigsperioden.

Under baldakinen i korsfarernes lejr, fremviste vi en udstilling om våben- og rustningers udvikling under middelalderens korstog. De mange besøgende kunne få en snak med en nonne eller en korsridder, samtidig med at de fik lov at afprøve forskellige våben og rustnings typer.

FOTO ALBUM


Københavns Historiske Marked

Det var med stor fornøjelse at Middelalderforeningen Korsfarerne var tilbage på Københavns Historiske Marked. Her deltog vi ved det stort opsatte 'Middelalder kampshow', dette med krigere, biskop og folk til at plyndre pile fra kamppladsen.

I lejren kunne publikum samtidig få indblik i forskelig historisk håndarbejde, madlavning samt vores telt udstilling om 'kirken i en korstogstid'.

FOTO ALBUM


Generalforsamling & Forårs Banquet

Efter den årlige generalforsamling i Middelalderforeningen Korsfarerne, afholdte medlemmerne ‘Forårs Banquet'. Her havde medlemmer og venner god tid til at hygge og netværker, dette ved at lave og spise middelaldermad.

Menuen blev et middelalderligt take på suppe, steg og is. Forretten var suppe med små tærter. Hovedretten bestod af farseret lammesteg, stenovnsbagt brød med kryddersmør og kogt spinat på ungarsk. Desserten var ‘Loch Andlolls Cranachan’, hvilket er en slags hindbærtrifli.

FOTO ALBUM


Historiske Dage i København

Middelalderforeningen Korsfarerne deltog med stor fornøjelse ved Historiske Dage 2023. Her var foreningen at finde ved en paneldebat om ‘Etik i levendegørelse af krigshistorien’, samt et indslag om ‘Korstogstidens våbenkapløb’.

Udover var Middelalderforeningen Korsfarerne finde på en af de mange standpladser, herfra snakkede vi med de mange publikummer om foreningens formål, samt formidlede om vores tidsperiode.

FOTO ALBUM


Fastelavn i Middelalderlandsbyen

Med liv og glade dage, deltog korsfarerne ved Fastelavn i Middelalderlandsbyen. Alle besøgende, store og små, havde chancen for tøndeslagning, gratis fastelavnsboller, samt den storslåede fejring af kattekonger og kattedronninger.

Ind imellem fest og ballade, så lykkes det også korsfarernes medlemmer at deltage ved morgenmadsmøde, teste noget ringbrynje, samt at lave nogle reparationer af landsbyens krigsmaskine.


FOTO ALBUM


Flere fotoalbums.
-
-
-

+ KORSFARERNE +