E-Mail
Web
Facebook
YouTube
Translate
-
Middelalderforeningen Korsfarerne
-

FACEBOOK
-

YOUTUBE
Foreningens YouTube kanal

FORENINGEN
Foreningens formål
Hjemmesideopdateringer

FOTOALBUM

MEDLEMMER
Organisation
Medlemmer
Bliv medlem
Støttemedlemmer

KALENDER
Arrangementer
Håndværksdage
Klub - og bestyrelsesmøder
Generalforsamling

LINKS
Middelalderlandsbyen i Brøndby
Samarbejdspartnere

KONTAKT
Kontaktinformation
Tilhørsforhold
Facebook


FOTOALBUM 2024
-
-
-

Krigshitorisk Festival, juni 2024

Det er altid en storslået oplevelse, når Oplevelsescenter Vestvolden åbner dørene, til Krigshistorisk Festival langs Vestvolden i Rødovre.

Korsfarenes medlemmer optrådte ved åbningsceremonien, de lavede demostration af middelalderens våben, samt fremviste en udstilling om våben og rustningers udvikling under middelalderens korstog.

Alt dette på den 1.200 meter lange tidslinje, som fremviste historiske våben fra romersk jernalder, helt frem til koldkrigsperioden.

FOTO ALBUM


Københavns Historiske Marked, maj 2024

I solskin deltog Middelalderforeningen Korsfarerne igen i år ved Københavns Historiske Marked. Foreningen havde involveret sig med andre middelaldergrupper fra ind- & udland, så vi fællesskab kunne levere et flot opsat 'Middelalder Kampshow' for markedspladsens publikum.

Udover kunne publikum kigge forbi foreningens åbne lejrplads, for her at få en snak om håndarbejde og madlavning, eller se vores udstilling om middelalderkirkens symboler.

Vi sender hermed en stor tak til markedspladsens frivillige korps, til alle som deltog ved kampshows, samt alle der slog vejen forbi vores lejrplads.

FOTO ALBUM


Maj Fest i Middelalderlandsbyen, maj 2024

Det var med fest og glade dage, da vi afholdte Maj Fest i Middelalderlandsbyen. Her var med gøgl, håndværk og formidling i alle afskygninger, når publikum eksempelvis besøgte bogbinderen, spåkonen eller ordensridderen.

Stor tak til Middelalderlandsbyen, Uglehulen, Skramle og Blæsekonen, Den Sorte Ridder, Tante Thess og Vikingeliv. Også en stor tak til medlemmerne af Middelalderlandsbyens Venner og Middelalderforeningen Korsfarerne.

FOTO ALBUM


Forårsbanquet, april 2024

Efter foreningens årlige generalforsamling, brugte medlemmerne tiden til at lave mad efter gamle opskrifter, Menuen stod på kylling i ølsovs, med porrer- og svampestuvning. Til dessert var fignegrød lavet på mjød, serveret med flødeskum.

Udover mad og møde, så blev dagen brugt på hyggeligt samvær og leg med børn og voksne.

FOTO ALBUM


Foredrag i Middelalderlandsbyen, april 2024

Middelalderlandsbyen starter en ny foredrags tradition, for foreninger og frivillige, som har sin daglige gang i landsbyen.

Arrangementer blev skudt i gang med to foredrag, Karsten Clausen fra Middelalderforeningen Korsfarerne fortalte om 'Udviklingen af sværd i højmiddelalderen'. Det andet foredrag var om 'Rekonstruktion af lamper fra tidlig middelalder', ved Karl Jakob Lamberth fra Vikingelandsbyen i Albertslund.

FOTO ALBUM


Øksemøde på Kalundborg Museum, februar 2024

Middelalderforeningen Korsfarerne og Ildsmeden var i dag på besøg på Kalundborg Museum. Her fremviste arkæolog Martin Pavon et pragteksemplar af en såkaldt ‘dane økse’, som engang blev fundet på Sct. Olai Kirkegård i Kalundborg.

Øksen blev nærstuderet på kryds og tværs, snakken faldt hurtigt på materialer, fund betingelser, dateringer og meget andet. Det blev et fantastisk møde mellem mennesker, som går op i detaljer på hvert sit grundlag.

Resultatet af mødet skulle gerne ende ud i en kopi af netop denne økse, dette til fremvisning i foreningens våbenudstilling.

FOTO ALBUM


Fastelavn i Middelalderlandsbyen, februar 2024

IKorsfarerne var blandt de frivillige til snefyldt fastelavnsfest i Middelalderlandsbyen.

Her blev slået katten af tønden, fremvist fantasifulde udklædninger, samt hygget med varm kakao og fastelavnsboller.

FOTO ALBUM


Håndværksdage, vinter & forår 2023-24

I vinterhalvåret bruger korsfarerne tiden til at afholde klub arrangementer i Middelalderlandsbyen. Til arrangementerne bliver bliver hygget og netværket medlemmerne imellem, samtidig med vi også afholder mødeaktiviteter, repareret udstyr og holder interne formidlingsarrangementer.

FOTO ALBUM


Flere fotoalbums.
-
-
-

+ KORSFARERNE +